معروف است چوپانی به اسم کالدی که در زبان عربی خالد تلفظ می شود در یکی از روز ها که بز های خود را به چراگاه برد،برای اولین بار با میوه ی قهوه مواجه شد.کالدی متوجه شد دام هایش،از درختانی بوته ای شکل،میوه ی قرمز رنگی را می خورند.او نیز تصمیم گرفت طعم این میوه های جدید را امتحان کند و بیش ترین چیزی که توجه کالدی را جلب کرد،مضاعفی بود که با خوردن قهوه به دست آورد.
تاریخچه قهوه
معروف است چوپانی به اسم کالدی که در زبان عربی خالد تلفظ می شود در یکی از روز ها که بزهای خود را به چراگاه برد، برای اولین بار با میوه ی قهوه مواجه شد.کالدی متوجه شد دام هایش، از درختانی بوته ای شکل، میوه ی قرمز رنگی را می خورند.
او نیز تصمیم گرفت طعم این میوه های جدید را امتحان کند و بیش ترین چیزی که توجه کالدی را جلب کرد،مضاعفی بود که با خوردن قهوه به دست آورد؛و بدین شکل در قرن هشتم میلادی،داستان قهوه این نوشیدنی پرطرفدار آغاز می شود.
coffee20.ir
باگذر زمان شکل و روش استفاده از این میوه ی تازه کشف شده تغییر می کند وتا مدت ها در تهیه غذا و سوپ های مختلف از آن استفاده می شود؛تا اینکه اتفاقی ساده مانند ته گرفتن یک سوپ،انسان ها را متوجه دیگر کارکرد های این میوه می کند.میدانیم که دانه ی سبز رنگ قهوه داخل میوه ی آن قرار گرفته و در اثر حرارت،برشته شده و به رنگ قهوه ای و پس از آن سیاه تغییر رنگ می دهد.البته مرحله ای که رنگ دانه سیاه شده،زمانی است که دانه ی قهوه سوخته محسوب می شود.از دانه ی قهوه قبل از اینکه به رنگ قهوه ای تبدیل شود،صدایی مانند صدای ترکیدن پاپ کورن شنیده می شود.در این مرحله دانه ی قهوه خام،پخته یا برشته شده است.این اتفاق،همان ته گرفتن ساده سوپ،شروع جدیدی برای کشف دیگر کارکردهای میوه ی قهوه است.تا مدت ها این دانه ها در دسته ی غلاتی مانند بادام زمینی قرار می گیرند.
با گذر زمان و شکل گیری روش های دم آوری،قهوه نیز در کنار دم نوش ها و چای به انوان نوشیدنی سرو می شود.
تا مدت ها قهوه را به دلیل این که پس از نوشیدن آن انرژی بسیاری در انسان تولید می شود،مایعی جادویی می شناختند؛اما در گذر زمان همراه با پیشرفت هایی که در این صنعت رخ داد،متوجه حضور کافئین که دلیل و منبع اصلی این انرژی و بالا رفتن ضربان قلب است،شدند.در هر صنعتی،اولین ها تأثیر بسزایی در رشد صنعت و پیشرفت آن داشته اند.در صنعت قهوه اولین دستگاه دم آوری که چیزی شبیه به دستگاه دم آوری قهوه ترک است،در حدفاصل قرن8تا قرن13ساخته شد؛امّا متأسفانه اطلاعات دقیقی از این از این که اولین دستگاه دم آوری قهوه به چه صورت بوده پیدا نشده است.
اولین قهوه خانه در سال1530در دمشق افتتاح شد.
اولین قهوه خانه ونیز نیز در سال 1573افتتاح شد.
صادرات قهوه توسط اتومن ها در اروپا به صورت رسمی در سال 1715،که بعضی ها آن را از جزیره بوربن یا رنیون و بعضی ها از ترکیه به فرانسه می دانند شروع شد امروزه در کل دنیا چیزی بالغ بر 140میلیون نفر در زمینه ی قهوه کار می کنند؛از مزرعه گرقته تا تولید ارائه آن.
این روز ها قهوه یکی از پرسودترین تجارت های دنیا محسوب می شود که به یک چرخه تبدیل شده است.اما فراموش نکنید مثال هایی چون دومین نوشیدنی بعد از آب و یا پرفروش ترین بعد از نفت که به قهوه نسبت می دهند،به طور کامل رد می شود.