طرز تهیه آفوگاتو
آفوگاتو در زبان ایتالیایی به معنای “غرق شده” می باشد. در ایتالیا آن را به عنوان یه دسر، که با قهوه درست می شود، می شناسند. اما بسیاری از کافه ها، رستوران ها و…. هستند، که آن را به عنوان یک نوشیدنی نیز سرو می کنند. در این مقاله با ما همراه باشید، تا با طرز تهیه آفوگاتو آشنا شوید.
آفوگاتو چیست؟
آفوگاتو یک دسر ایتالیایی است، که ایتالیاییها سالها از آن در پایان غذا لذت می بردند. اما زمانی که استارباکس نوشیدنیهای ترکیبی فراپوچینو به سبک آفوگاتو را در منوی غذایی خود قرار داد، در آمریکای شمالی به عنوان یک نوشیدنی شناخته شد. منشا اصلی آفوگاتو به شهر میلان در ایتالیا برمی گردد. این دسر یا نوشیدنی به خاطر ترکیب شدن شیرینی بستنی با تلخی قهوه، ترکیب بسیار جذابی را به وجود می آورد. به همین دلیل طرفدارن زیادی دارد.
مواد لازم برای تهیه آفوگاتو
برای تهیه این نوشیدنی یا دسر جذاب نیاز به مواد زیادی ندارید. در سطر زیر به مواد لازم برای درست کردن آن اشاره شده است:
- اسپرسو داغ
- بستنی وانیلی
- بیسکوئیت، شکلات، توت فرنگی (برای تزئین)
طرز تهیه آفوگاتو
در سطر زیر به طرز تهیه این دسر جذاب اشاره شده است:
- در ابتدا برای این که از خوردن این دسر نهایت لذت را ببرید، بهتر است، که یک لیوان شیشه ای محکم را در داخل فریزر قرار دهید، تا کاملا خنک شود.
- سپس بعد از گذشت چند دقیقه لیوان خنک شده را از فریزر بیرون بیاورید. دو یا سه اسکوپ از بستنی وانیلی را داخل آن بیاندازید.
- سپس یک شات دبل اسپرسو تهیه کنید و تا داغ است روی بستنی بریزید. تا بستنی بتواند با گرمای قهوه اسپرسو به مرور زمان آب شود. همچنین دقت کنید برای طرز تهیه آفوگاتو هرگز از قهوه آماده استفاده نکنید. این نوشیدنی فقط باید با قهوه اسپرسو تهیه شود، تا مزه خوبی به خود بگیرد.
- در آخر می توانید برای تزئین این نوشیدنی جذاب از بیسکوئیت، شکلات، توت فرنگی و…. استفاده کنید. که این موضوع بستگی به سلیقه شخصی خودتان دارد.
نکات لازم در تهیه آفوگاتو
برای اینکه این نوشیدنی در بهترین طعم خود تهیه شود، لازم به رعایت یک سری نکات است، که در سطر زیر به آن ها اشاره شده است:
- بهتر است از یک لیوان شفاف برای تهیه، آفوگاتو استفاده شود. تا ترکیب شدن بستنی و قهوه را در حین خوردن مشاهده کرده و نهایت لذت را ببرید.
- اگر قصد خوردن این نوشیدنی را در فصل های سرد دارید، می توانید برای تزئین آن از دارچین و یا جوز هندی آسیاب شده استفاده کنید.
- در ابتدا که قهوه را روی بستنی می ریزید، چون بستنی سرد است برای خوردن آن از قاشق استفاده کنید. اما بعد از گذشت چند دقیقه به خاطر گرمای اسپرسو، بستنی آب می شود. سپس شما می توانید زمانی که بستنی با قهوه داغ آب شد و حالت خامه ای پیدا کرد، آن را به آرامی بنوشید.
- همچنین می توانید زمانی که دارید قهوه را تهیه می کنید، بستنی داخل لیوان را با یک پلاستیک بپوشانید و داخل فریزر قرار دهید، تا آب نشود. بعد از تهیه قهوه آن ها را از فریزر خارج کنید و قهوه را روی آن بریزید.
- در سرو این قهوه می توانید قهوه اسپرسو را روی بستنی بریزید و یا قهوه اسپرسو را کنار بستنی قرار دهید تا خود مهمان این کار را انجام دهد.
- می توانید برای تهیه آفوگاتو به جای بستنی وانیلی از بستنی شکلاتی نیز استفاده کنید.
نحوه سرو آفوگاتو
نحوه سرو آفوگاتو در بالا گفته شده است، علاوه بر آن می توانید آفوگاتو را به روش های دیگری نیز سرو کنید، که در سطر زیر به آن ها اشاره شده است:
تهیه آفوگاتو با وافل
شما می توانید برای سرو کردن آفوگاتو از وافل نیز استفاده کنید، که به آن وافلاتو نیز می گویند. برای تهیه وافلاتو شما نیاز به وافل، 1 یا 2 اسکوپ بستنی و اسپرسو دارید. یعنی ابتدا باید وافل را آماده کنید، سپس بستنی را روی آن قرار دهید. در آخر اسپرسو آماده شده را روی آن بریزید و آن را سرو کنید.
تهیه آفوگاتو با کیک شکلاتی
برای تهیه آفوگاتو می توانید یک برش کیک شکلاتی تهیه کنید. سپس بستنی را روی آن قرار دهید. در آخر قهوه تهیه شده را روی آن بریزید و آن را سرو کنید.
نتیجه گیری
در مقاله بالا به طرز تهیه آفوگاتو اشاره شده است. اگر شما قصد درست کردن این نوشیدنی یا دسر را دارید، می توانید با خواندن مقاله بالا با طرز تهیه آن آشنا شوید. همچنین بهتر است بدانید، که این نوشیدنی جذاب به خاطر داشتن بستنی، تلخی قهوه را کاهش می دهند. به همین دلیل برای افرادی که از تلخ بودن قهوه اذیت می شوند، بسیار مناسب است.